Следва

Из Софийските потайности: Ресторант "Turquoise" - място, което трябва да посетиш

Сушени смокини с шоколадов крем и лешници по Йоли от Вкусно с Йоли

Загрейте сметаната до кипване, махнете я от огъня и сипете в нея шоколада и коняка. Бъркайте, докато се стопи и...

Food преди 13 години

Неизбежно е! Във времето преди Коледа ни топли само илюзията за чудния семеен обяд на голямата богата трапеза, сред най-близките ни хора.

И сред поредицата от Най, Коледата, облечена в НАЙ-хубавите ни фантазии, се оказва и сред НАЙ-очакваните събития през годината.

Дали е защото ни събира заедно или защото ни отвлича от тривиалните задължения, този празник все още ни кара да правим странни, но ужасно любими и познати неща. Като например да редим играчките по елхата, да кичим дома със светещи лампички и да печем курабийки на фона на обичайния коледен филм по телевизията.

И за да пуснем съвсем Коледния дух, заключен в нас, направихме за теб една поредица от най-вдъхновяващите коледни ястия.

Разбира се, на помощ повикахме най-добрите импровизатори в кухнята – именно кулинарните блогъри.

Всеки ден на страниците ни неизчерпаемият източник на идеи в интернет пространството, наречен океан от блогове, ще ти показва по една авторска рецепта, ексклузивно за ViewSofia.

Последният ни гост в рубриката е Йоли
Вкусно с Йоли

Йоли е изключителен импровизатор, което личи не само по креативните й рецепти, вкусни и сладки, но и по уникалите идеи за украсата им.

В типично неин стил, за нас тя смеси традиционно с новаторско кулинарно изкуство и с няколко прости стъпки направи най-красивия коледен бонбон.

Бонбони от сушени смокини с шоколадов крем и лешници



Продукти за 30 бонбона:
15бр.големи бели сушени смокини,
30 печени белени лешници
100г течна нeподсладена сметана,
250г черен шоколад ,
1 с.л.коняк
суров шам фъстък за гарниране,
червена захар и
1 с.л. нарязани сушени червени боровинки

Приготвяне:
Загрейте сметаната до кипване, махнете я от огъня и сипете в нея шоколада и коняка. Бъркайте, докато се стопи и получите гладък крем. Оставете крема да се охлади леко.

Разрежете смокините на половинки и в средата на всяка сложете по един лешник. С малка лъжичка напълнете плодовете и гарнирайте с малко счукан шам фъстък за зелен цвят.

Смесете боровинките с цветната захар и направете малки топченца. Украсете бонбоните и поднесете леко охладени.

Oще от поредицата:
Бъдни вечер по Магдалина от "Гладната Акула": Домати с ориз, стафиди и кедрови ядки
Бъдни вечер по Цвета Маркова. Асеновградски постни сармички
Коледни сладки по Луиз от Salted Lemons: Канелени звезди
Свински медальони в ароматни треви с гарнитура от крехки аспержи и три вида сос. Коледa по Мария от LaMartinia
Бавно-печена свинска плешка с глазура от мед и подправки за Коледния обяд по Крис от My Soul Kitchen
Бъдни вечер по Йоана Петрова от Кулинарно – в кухнята с Йоана: Вълшебна зеленчукова пита
Бъдни вечер по Ваня Филипова от Culinary with me. Ароматни кошнички с тиква

 

More Food