Шоколадов сироп

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шоколадов сироп1 / 2
14/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Лесна и ефектна шоколадова заливка за вашите сладкиши и домашни десерти"

Необходими Продукти

  • шоколад - 250 г натурален
  • прясно мляко - 250 мл
  • есенция - няколко капки ванилия или др. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото до кипване в съд на водна баня.

Добавете натрошения шоколад и разбърквайте, докато всичко се хомогенизира.

Свалете готовия шоколадов сироп и го ароматизирайте с есенцията.

Използвайте шоколадовия сироп за торти, сладкиши, кремове и коктейли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
46
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Това е по-скоро шоколадов ганаш, който се използва в торти и сладкиши. В никакъв случай не е сироп, което е течност със захар.
За шоколадов сос, с който се заливат сухи сладкиши, течността - мляко или сметана, трябва да е двойно повече от количеството на шоколада - например 100 гр шоколад, 200 грама мляко. Ако шоколадът е натурален (повече от 60 процента какао), може да се сложи повече течност. Ако шоколадът е млечен, 1 към 2.
09.04.2013 16:40
1
Илма
Илма
Изглежда вкусно,лесно и изкусително...
15.03.2012 09:39
1