IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леден шоколадов крем със сос от круши

20 януари 2012 12 30

Признаваме си, обичаме сладкото и това си е!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти за 4 порции:
125 г тъмен ковертюр;
20 г масло;
2 яйца;
70 г захар;
50 г сметана;
200 г крем-сирене;
2 круши;
100 мл бяло вино;
20 мл крушов ликьор;

Начин на приготвяне:

Кувертюрът се нарязва на едно и се разтопява на водна баня. Постепенно се прибавя маслото, нарязано на малки парченца. Яйцата се разделят, жълтъците се разбиват на водна баня с 30 г захар, докато се удвои обемът им.

Сметаната и белтъците се разбиват поотделно. Жълтъците и кувертюрът се смесват, остават се да се поохладят и към тях се прибавят сметаната, крем-сиренето и белтъците.
Кремът постоява най-малко един час във фризера, като през това време се разбърква няколко пъти.
За соса се обелват крушите, нарязват се на малки парчета, отстраняват се семките и се задушават във виното и останалата захар. След това се пасират и се овкусяват с ликьора.
Крушовият сос се разпределя в чинии и замразеният крем се сервира върху него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари